***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Fazolky v sýrové omáčce

25. června 2006 v 11:13 |  Kuchařka
0567 - Fazolky v sýrové omáčce
- 500 g zmrazených fazolek (nebo 600 g čerstvých)
- šálek vývaru
- 1 cibule
- 150 g žampiónů
- 1/4 litru mléka
- 50 g hladké mouky
- 60 g strouhaného sýra
- tymián, majoránka, pažitka
- tuk
Zmrazené fazolky vložíme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je téměř doměkka. V kastrolu zpěníme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli (přidáme nakrájené houby a dusíme též doměkka. Do podušených hub a cibule vmícháme hotové fazolové lusky. V mléce rozkvedláme hladkou mouku, strouhaný sýr, okořeníme špetkou pepře, tymiánu a majoránky a vmícháme do pokrmu. Necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami sypanými pažitkou, případně s tmavým chlebem nebo dalamánkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vera vera | E-mail | 10. ledna 2007 v 14:54 | Reagovat

recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama