***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Kari rýže

25. června 2006 v 11:14 |  Kuchařka
0554 - Kari rýže
- 1 cibule
- 250g rýže
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 litru vody
- sůl pepř
Cibulku nakrájíme na kostičky a dáme na pánev. Přidáme rýži, kari koření, promícháme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Důležité je rýži neustále promíchávat aby se nám nepřichytila. Když je rýže hotová, dochutíme jí solí popř.pepřem a podáváme k masu i zelenině.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Martin Kuchař Martin Kuchař | E-mail | 14. března 2008 v 11:07 | Reagovat

Jde to i jinak stačí uvařenou rýží zasypat směsí připravenou s orestované cibulky s rýží a trochou vody vzniklou smě přelijeme přes rýži a dobře promícháme a je to.Myslim si že je to jednodušší než  promíchávat na pánvičce a eště k tomu když budete dělat více porcí bych chtěl vidět jak to budete dělat v hrnci :)

2 Martin Kuchař Martin Kuchař | E-mail | 14. března 2008 v 11:09 | Reagovat

to jsem napsal trošku divně:DTak jináč uvařenou rýži zalijeme směsí která je z orestované cibulky,vody  a kari,směs přelijeme přes  hotovou a jemně osolenou rýži,dejte si pozor  aby jste to s tím kari nepřehnali  pač to potom nebude k jídlu :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama