***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Koblížky

25. června 2006 v 10:48 |  Kuchařka
Stupeň obtížnosti
Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná ČL soli
2 žloutky
250 - 300 ml vlažného mléka
75 g měkkého margarínu
1 bal sušeného Droždí Dr.Oetker
1 PL rumu
Na posypání:
1 bal Práškový cukr s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
ovocný džem

Na přípravu 25-30 ks:
1. Příprava kynutého těsta : Nejprve smícháme mouky. Poté k nim přidáme sušené droždí, moučkový cukr, vanilínový cukr, sůl, žloutky, margarín, rum,mléko a vypracujeme hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Hotové těsto nesmí být příliš husté, musí zůstat vláčné. Povrch těsta posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout asi 15 min. Potom těsto znovu promísíme a necháme dobře vykynout podle potřeby 30 - 90 min.
2. Z vykynutého těsta uděláme 25-30 stejných bochánků, které dlaní trochu zmáčkneme na placičku. Doprostřed placičky dáme kávovou lžičku džemu, zabalíme a otočíme na vál zabalenou stranou dolů. Na vále necháme ještě 30-35 minut vykynout. Po vykynutí je klademe do rozpáleného tuku tak, aby byly celé ponořené.
3. Kobližky smažíme z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk necháme odkapat na mřížce nebo na ubrousku. Nakonec posypeme kobližky práškovým cukrem s vanilkovou příchutí.
TIP : Pro vylepšení chuti kobližek přimícháme do džemu 2 lžíce rumu.
TIP 2: Nejlépe je smažit kobližky ve fritovacím oleji, který se nepřepaluje, nebo větším množství Omegy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama