***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Koprová omáčka + noky

28. června 2006 v 15:16 |  Kuchařka
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 1 hod 0 min
Hotovo za: 1 hod 30 min
OMÁČKA:
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
150 ml vývaru z masoxu
40 g másla
2 lžičky octa
1 lžíce vody
svazek kopru
sůl
cukr
NOKY:
500 ml mléka
40 g másla
150 g krupice
3 vejce sůl 2
lžíce jemně posekané petrželkové natě
1.V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.
2.Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme. ¨
3.Mléko na noky uvedeme do varu, osolíme, opatrně přisypeme krupici, vmícháme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit ke kastrolu. Pak necháme zchladnout, vmícháme vejce a petrželku a vypracujeme hladké těsto.
4.Lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí vody osolené vody. Vaříme asi 5-6 minut. Pak noky scedíme a necháme okapat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama