***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Ruský boršč

25. června 2006 v 11:02 |  Kuchařka
0185 - Ruský boršč
- 0,5 kg červené řepy
- 1 kg předního hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- 8 hrnků vody nebo hovězího vývaru
- 0,5 kg menšího hlávkového zelí
- 0,5 kg oloupaných nakrájených rajčat
- 1 nakrájená cibule
- 4 prolisované stroužky česneku
- 2 nakrájené brambory
- sůl, pepř
Červenou řepu, zelí a maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme vývar nebo vodu a přikryté vaříme asi 40 minut. Přidáme pokrájenou červenou řepu, hlávkové zelí, rajčata, cibuli a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme 40 minut. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezměknou. Na konci ještě případně dochutíme. Tradičně se tato polévka podává se zakysanou smetanou. Polovinu hovězího masa můžeme nahradit vepřovým, přidat klobásu nebo zeleninu a pórek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama