***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Ben Affleck

25. července 2006 v 8:59 |  Slavní
Herec

Datum narození:15.08.1972

Místo narození:Berkeley, California,USA
Znamení:Lev

Životopis:
Ben Affleck se narodil učitelce a rehabilitačnímu poradci jako starší ze dvou bratrů. Jeho mladší bratr Casey je také herec. Když byl velmi mladý, Benova rodina se přestěhovala do Bostonu a právě tady si zahrál první hereckou roli. Byla to role v televizním seriálu "The Voyage of the Mimi" (1984). V tomto seriálu se seznámil s Mattem Damonnem o dva roky starším hercem. Z obou se stali nejlepší kamarádi a dlouholetí spolupracovníci. Poté co Ben Affleck zanechal studia na dvou vysokých školách University of Vermont a California's Occidental College, vydal se do Hollywoodu. Začal se objevovat v televizních filmech a získal malou roli ve filmu "School Ties", kde se také objevil Damon.
Následovaly role ve filmech jako "Richard Linklater's Dazed", "Confused" (1993) a "Kevin Smith's Mallrats" (1995). V této době byli Ben Affleck a Damon Damon naštvaní, kvůli nedostatku kvalitních rolí. Nakonec se rozhodli, že napíší filmový scénář, kam by se mohli obsadit do hlavních rolí.
Benův bratr Casey ho seznámil s Gusem Van Santem, který režíroval Caseyoův film Zemřít pro... "To Die For". Van Sants se začal zajímat o jejich scénář Miramax a v roce 1997 z něj natočil příběh ustaraného matematického genia, žijícího v jižním Bostonu pod filmovým názvem Dobrý Will Hunting "Good Will Hunting".
Předtím, než se film dokončil, si ve stejný rok Ben Affleck zahrál v Hledám Amy "Chasing Amy", komiksový příběh umělce (Ben Affleck) který je zamilovaný do lesbičky (Joey Lauren Adams). Film byl dobře přijat kritikou, neboť hlavní roli zvládl Ben velmi dobře. Za scénář filmu Dobrý Will Hunting "Good Will Hunting", získal svého prvního Oscara. Spolu s Damonem se oba mladí muži proměnili, díky své snaze, v Hollywoodské zlaté chlapce. Benova reputace velmi vyrostla a začal být považován za jednoho z nejpopulárnějších mladých nadějných herců. Jeho sláva byla podporována zvýšenou aktivitou medií kolem trvajícího poměru s Gwyneth Paltrow.
V následujícím roce jsme jej mohli vidět v nejméně třech významných rolích, od vedlejší role Oskarové komedie "Shakespeare in Love", thrilleru "Phantoms" a veleúspěšný (návštěvností v kinech) "Armageddon". V roce 1999 pokračoval velmi aktivně ve své práci a objevil se v několika celovečerních filmech. Mohli jsme jej vidět jako nudného barmana v komedii 200 Cigaret "200 Cigarettes", jako nezvedeného ženicha v romantické komedii Živelná pohroma "Forces of Nature" a jako obchodníka s cennými papíry v drama Riziko "The Boiler Room. Konečně se opět setkal se Smithem a Damonem ve filmu "Dogma", nejkontroverznějším filmu roku 1999.
Ben Affleck se také objevil ve válečném filmu z druhé světové války "Pearl Harbor". Film se po uvedni stal číslem jedna v návštěvnosti. V prvním víkendu po uvedení do kin vydělal 75,2 milionů dolarů. Následně se vrátil zpět do Smithova kolektivu v Jay a mlčenlivej Bob vrací úder "Jay and Silent Bob Strike Back" (2001) v čele s Damonem v průkopnickém seriálu HBO "Project: Greenlight". Ben se vrátil zpět do Hollywoodské mašinérie ve filmech "Changing Lanes" a Nejhorší obavy "The Sum of All Fears", oba z roku 2002.
Masivní úspěch měli Ben a Damon ve filmu "Spider-Man" v létě roku 2002, kde si zahrál komixového superhrdinu. Následovala role "Daredevil". Jako přídavek k hraní a psaní scénářů i režíroval film "I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three- Picture Deal at Disney" (1993).

Filmografie:
2005 Elektra ...Matt Murdock
2005 Man About Town ...
2004 101 Biggest Celebrity Oops ...Himself - #100: Ben Affleck's Strip Show
2004 From Hong Kong to Hollywood: The Making of John Woo ...Himself
2004 Jersey Girl ...Ollie Trinke
2004 Remembering the Future: Paycheck & the Worlds of Philip K. Dick Himself
2004 Surviving Christmas ...Drew Lathem
2003 75th Annual Academy Awards, The ...Himself - Presenter: Best Original Screenplay
2003 Beyond Hell's Kitchen: Making 'Daredevil' ...Himself
2003 Curse of the Bambino, The ...Narrator
2003 Daredevil: From the Comic to the Big Screen ...Himself
2003 E! 101 Most Shocking Moments in Entertainment History ...Himself
2003 Láska s rizikem (Gigli) ...Larry Gigli
2003 MTV Europe Music Awards 2003 ...Himself
2002 2002 MTV Movie Awards ...Himself
2002 Incident (Changing Lanes) ...Gavin Banek
2002 Making of 'Changing Lanes', The ...Himself
2002 Sum of All Fears, The ...Jack Ryan
2002 Third Wheel, The ...Michael2001 73rd Annual Academy Awards, The ...Himself
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies ...Himself
2001 Daddy ...Ben Watson
2001 Daddy and Them ...Lawrence Bowen
2001 Journey to the Screen: The Making of 'Pearl Harbor' ...Himself
2001 Judge Not: In Defense of Dogma ...Himself (Interviewee)
2001 Teen Choice Awards 2001, The ...Himself
2000 2000 Blockbuster Entertainment Awards ...Himself
2000 Riziko (Boiler Room) ...Jim Young
2000 Joseph: King of Dreams ...Joseph2000 Falešná hra (Reindeer Games)...Rudy Duncan
2000 SNL Fanatic ...Jason
1999 1999 MTV Movie Awards ...Himself
1999 200 Cigaret (200 Cigarettes) ...Bartender
1999 Dogma (Dogma) ...Bartleby
1999 Živelná pohroma (Forces of Nature) ...Ben Holmes
1999 View Askew's Look Back at Mallrats ...Himself1998 70th Annual Academy Awards, The ...Himself - Best Original Screenplay Winner
1998 Phantoms ...Sheriff Bryce Hammond
1998 Zamilovaný Shakespeare (Shakespeare in Love) ...Ned Alleyn

Kontakt:
C/O Creative Artists Agency
9830 Wilshire Blvd
Beverly Hills, CA 90212
USA
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama