***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Daniel Radcliffe

25. července 2006 v 8:58 |  Slavní
Herec

Datum narození:23.7.1989
Místo narození:Fulham, Londýn, Anglie
Znamení:Lev
Životopis:
Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). Ve filmu s hvězdným obsazením na sebe dokázal Daniel upozornit.
Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy "The Tailor of Panama" (2001). Největší úspěch se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců "Harry Potter and the Sorcerer's Stone". Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Film, který je založen na populárním fantasy knize se stal absolutním trhákem, jenž lámal rekordy v návštěvnosti.
Druhé pokračování Harry Potter a Tajemná komnata "Harry Potter and the Chamber of Secrets" pokračovalo v úspěšném tažení prvního dílu.

Filmografie:
2004 Harry potter a vězeň z Azkabanu /Harry Potter and the Prisoner of Azkaban/ - Harry Potter
2002 Harry Potter a tajemná komnata /Harry Potter and the Chamber of Secrets/
- Harry Potter
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV) - sám sebe
2001 Harry Potter a Kámen mudrců /Harry Potter and the Sorcerer's Stone/
- Harry Potter
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV) - sám sebe
2001 Comic Relief Short Pants (TV) - sám sebe
2001 Agent z Panamy /The Tailor of Panama/ - Mark Pendel
1999 David Copperfield (TV) - mladý David (epizody 1, 2)

Kontakt:
ICM
76 Oxsford Street
London,W1N JHN
nebo
Sye Lattimer,ARG
40 Great Portland Street
London,United Kingdom
W1W 8PA
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama