***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Jennifer Lopez

25. července 2006 v 8:57 |  Slavní
Zpěvačka, Herečka

Datum narození
:24.7.1970

Místo narození:New York (Bronx), USA
Znamení:Lev

Životopis:
Její otec David je počítačový technik a programátor, její matka Guadalupe je učitelkou ve školce. Jennifer začala svoji kariéru jako tanečnice, už odmalička věděla co chce dělat. Jako čtyřletou holčičku ji matka přihlásila do hodin tance. V sedmi letech vystupovala na různých školních představeních. Ve čtrnácti přidala i hodiny zpěvu. V sedmnácti se také přihlásila na taneční školu na Mannhattanu a úplně se oddala tanci. V osmnácti byla přijata na Baruch College, ale po prvním semestru ze školy odešla, což způsobilo že odešla z domova.
Z počátku se jí vůbec nevedlo a nedokázala najít žádnou práci jako tanečnice. Až v 19 letech dostala první práci v cestovní taneční skupině a konečně začala vydělávat a její kariéra rostla, první roli dostala v populárním komediálním seriálu In Living Color jako Fly Girl. Několik dalších rolí následovalo v televizních seriálech a filmech jako Havárie letu 7, Druhá šance, Hotel Malibu a Moje rodina
V roce 1994 odmítla začínající herečka Jennifer Lopezová nabídku účinkovat v pokračování úspěšného televizního filmu Hotel Malibu. Vůbec nevěděla, co ji čeká, jistá si byla jen tím, že nestojí o kariéru v televizi. "Odmalička jsem zpívala a tancovala. Teď jsem toužila hrát ve filmu," vybavuje si Jennifer. Rok nato na plátně zazářila jako hvězda ságy režiséra Gregoryho Navy o mexických vystěhovalcích Moje rodina. O šest let později inkasovala za účinkování ve snímku Policajtka "Angel Eyes" devět miliónů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou.

Ve zkratce:
Má dvě starší sestry Lyndu a Leslie. Lynda pracuje v newyorském rádiu jako DJ a Leslie učí hudební výchovu. Rodina pochází z Portorika.
Manželství s Ojanih Noa 22.února 1997 o rok později se rozvedli.

Diskografie:
2005 Rebirth
2003 Baby I Love U!
2003 Baby I Love You (R. Kelly Remix)
2002 This Is Me...Then
2002 I'm Gonna Be Alright
2002 Alive
2002 J To Tha L-O!: The Remixes [Edited]
2002 J To Tha L-O!: The Remixes
2002 This Is Me...Then
2001 J. Lo
2001 J. Lo [Edited]
2000 Feelin' So Good
2000 Star Profile
1999 J To Tha L-O!: The Remixes
1999 If You Had My Love
1999 If You Had My Love
1999 On The 6
1999 On The 6 [SACD Stereo]
1998 If You Had My Love
Filmografie:
2003 Táta na plný úvazek /Jersey Girl/
2003 Gigli - Ricki
2002 USO Special for the Troops (TV) - sama sebe
2002 The Oprah Winfrey Show (TV seriál) - sama sebe
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV) - konferenciérka (nejlepší originální píseň)
2002 Krásná pokojská /Maid in Manhattan/ - Marisa Ventura
2002 Leute heute (TV seriál) - sama sebe
2002 Hello, He Lied & Other Truths From the Hollywood Trenches (TV) - sama sebe
2002 Dost /Enough/ - Slim
2001 Verstehen Sie Spaß? (TV seriál) - účinkující
2001 The Royal Variety Performance 2001 (TV) - účinkující
2001 The 73rd Annual Academy Awards (TV) - konferenciérka (nejlepší originální píseň)
2001 Svatby podle Mary /The Wedding Planner/ - Maria 'Mary' Fiore
2001 Rove Live (TV seriál) - sama sebe
2001 Parkinson (TV seriál) - sama sebe
2001 MTV Video Music Awards 2001 (TV) - účinkující
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV) - sama sebe
2001 Jennifer Lopez in Concert (TV) (hlavní producent) - sama sebe
2001 Policajtka /Angel Eyes/ - Sharon Pogue
2001 28th Annual American Music Awards (TV) - účinkující
2001 2001 Teen Choice Awards (TV) - sama sebe
2000 VH1/Vogue Fashion Awards (TV) - sama sebe
2000 MTV Video Music Awards 2000 (TV) - sama sebe
2000 Cela /The Cell/ - Catherine Deane
1999 The Latin Beat (TV) - sama sebe
1999 TFI Friday (TV seriál) - sama sebe
1999 Arista Records' 25th Anniversary Celebration (TV)
1998 Zakázané ovoce /Out of Sight/ - Karen Sisco
1998 Mravenec Z /Antz/ (hlas) - Azteca
1997 U-Turn /U Turn/ - Grace McKenna
1997 Selena /Selena/ - Selena Quintanilla
1997 Krev a víno /Blood and Wine/ - Gabriela
1997 Anakonda /Anaconda/ - Terri Flores

Kontakt:
C/O United Talent Agency
9560 Wilshire Blvd. Suite 500
Beverly Hills, CA 90212
USA
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama