***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Lucy Liu

25. července 2006 v 8:26 |  Slavní
Herečka
Datum narození: 02.12.1968
Místo narození:Queens, New York, USA
Znamení:Střelec
Životopis:
Lucy se narodila čínským rodičům, kteří imigrovali do USA z mainlandské číny. Lucy vyrůstala mluvíc dvěma jazyky anglicky a mandarínskou čínštinou. Poté co dokončila střední školu Brooklyn's Stuyvesant, začala studovat na University of Michigan asijské jazyky a kultury, kde také začala studovat herectví, tanec a zpěv. Její první práce pro film byla role číšnice v seriálu "Beverly Hills 90210". Následovalo více větších rolí v několika televizních show, jako role v televizním seriálu "Pearl."
Její největší průlom přišel v roce 1998, když dostala roli Ling Woo v seriálu "Ally McBeal". Nejprve se zůčastnila konkurzu pro roli Nelle Porter do které nakonec obsadili australskou herečku Portia DeRossi. Lucy na producenta Davida E. Kelleyho udělala takový dojem, že speciálně pro ni vytvořil roli Ling Woo. Postava byla zpočátku údajně vytvořena jen na několik dílů, ale její postava byla natolik populární, že se stala pravidelným hereckým členem v tomto seriálu.
Lucy byla vybrána časopisem "Entertainment Weekly" jako jedna z nejvíce sexy žen na televizní obrazovce. K jejím televizním rolím patří ER (srdečný příběh mladé matky jejíž dítě zemře na AIDS), " High Incident," "NYPD Blue," "L.A. Law," THE X-FILES a "Pearl". Ve filmu "Payback" si zahrála po boku Mela Gibsona a film "True Crime" zase režíroval Clint Eastwood (oba 1999).
Ve stejný rok si zahrála také ve významné roli ve filmu "Play It to the Bone". O rok později si zahrála v historické bojové komedii po boku Jackieho Chana ve filmu "Shanghai Noon", kde si zahrála unesenou princeznu, jejíž otec byl císař. V roce 2000 si také zahrála pravděpodobně v její nejvýznamnější roli po boku Drew Barrymore a Cameron Diaz ve filmu Charlieho Andílci "Charlie's Angels".
Filmografie:
2003 Kill Bill 2 /Kill Bill: Volume 2/ - O-Ren Ishi
2003 Party Monster - Alessandra
2003 Kill Bill /Kill Bill/ - O-Ren Ishi
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky /Charlie's Angels 2/ - Alex Munday
2002 Chicago: The Musical - Go-To-Hell Kitty
2002 E! Rank: 25 Toughest Stars (TV)
2002 Company Man - Rita
2002 Tělo na tělo /Ballistic: Ecks vs. Sever/ - Sever
2001 SSX Tricky (hlas) - Elise Riggs
2001 Hotel /Hotel/ - Kawika
2001 America: A Tribute to Heroes (TV)
2001 AFI's 100 Years, 100 Thrills: America's Most Heart-Pounding Movies (TV)
2000 The Making of 'Charlie's Angels' (video)
2000 Tenkrát na východě /Shanghai Noon/ - princezna Pei Pei
2000 MTV 2000 Movie Awards (TV) - moderátorka
2000 Charlieho andílci /Charlie's Angels/ - Alex Munday
1999 True Crime
1999 Sexuální praktiky pozemšťanů /The Mating Habits of the Earthbound Human/
- Lydia
1999 Boxeři /Play It to the Bone/ - Lia
1999 Odplata /Payback/
Odkazy:
www.the-alist.org/LucyLiu
members.aol.com/mikeyjake/fan/lucy-liu.html
www.free-celebrity-photos.com/lucy_liu/main.htm

Kontakt:
C/O Ally McBeal Manhattan Beach Studios
1600 Rosecrans Ave
Building 4A, 3rd Floor
Manhattan Beach, CA 90266
USA
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama