***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Nicole Kidman

25. července 2006 v 8:49 |  Slavní
Herečka

Datum narození:
20.6.1967

Místo narození:Honolulu, HI, USA
Znamení:Blíženci

Životopis:
Nicole se narodila na Hawai, ale vyrůstala v Longueville, předměstí Sydney v Australii, kam se přestěhovala když jí byly 4 roky. Její otec Anthony, biochemik a psycholog na Hawai studoval. Její matka Janelle je oddaná feministka, snažila se jí a její setru Antonii připravit na skutečný život. Nicole se učila tanec, drama a mimiku když jí bylo deset let, obzvláště se silně zajímala o balet. Oficiálně začala účinkovat v divadle ve Philip Street Theater. V roce 1983 měla první veřejné vystoupení v televizi (Bush Christmas).
Postupně hrála ve více představeních a dostávala se do vědomí. Nejvíce úspěšná byla v divadelní hře Modrý pokoj. První prosazení se jí podařilo v thrilleru Úplné bezvětří "Dead Calm", ale zásadní průlom v její kariéře nastal potom co se seznámila s Tomem Cruisem, kterého si v roce 1990 vzala za manžela. Tom si ji vybral do role ve filmu Bouřlivé dny "Days of Thunder" (1990). Pro Nikole, která hrála jen v několika průměrných australských filmech to byl velký úspěch. Díky Tomovi se kterým hrála v několika filmech se jí otevřely dveře do světa slavných. Což potvrdila hlavní rolí ve filmu Zemřít pro... "To Die For" (1995), kde si zahrála pohlednou blondýnku z amerického maloměsta Suzanne Stoneovou, která se rozhodla, že se stane televizní reportérkou. Díky této roli získala Zlatý glóbus.
Nikole se s Tomem několikrát snažila otěhotnět, ale když jí to nešlo tak si nakonec adoptovali dvě děti. Jelikož se v poslední době Nikole dařilo více, nežli jejímu manželovi, tak to začalo v jejich manželství skřípat. V době když natáčela film "Moulin rouge" (2001) se rozhodli rozvést. V tomto romantickém muzikálu si zahrála s Ewanem McGregorem. Po tomto úspěšném muzikálu získala hlavní roli v thrilleru Ti druzí "The Others". V současné době patří mezi opravdové osobnosti světového filmu.

Filmografie:
2005 Untitled Alexander the Great Project - Olympias
2005 American Darlings
2005 Emma's War
2005 The Producers - Ulla
2005 Bewitched - Isabel Bigelow/Samantha Stephens
2005 The Interpreter - Silvia Broome
2004 Birth - Anna
2003 Návrat do Cold Mountain /Cold Mountain/ - Ada
2003 In the Cut (hlavní producentka)
2003 Stepfordské paničky /The Stepford Wives/ - Joanna
2003 Lidská skvrna /The Human Stain/ - Faunia Farley
2002 Hodiny /The Hours/ - Virginia Woolf
2002 2002 MTV Movie Awards (TV) - sama sebe
2002 Shirtless: Hollywood's Sexiest Men (TV) - sama sebe
2002 Dogville /Dogville/ - Grace
2002 Panic Room (hlas) - Stephensova přítelkyně po telefónu
2002 The Orange British Academy Film Awards (TV) - sama sebe
2002 Who is Alan Smithee? (TV) - sama sebe
2002 Seitenblicke (TV seriál) - sama sebe v epizodě:"Oscars 2002"
2002 Forst & sist (TV seriál) - sama sebe
2001 The Night Club of Your Dreams: The Making of Moulin Rouge (TV) - sama sebe/Satine
2001 America: A Tribute to Heroes (TV) - sama sebe
2001 Nevěsta přes internet /Birthday Girl/ - Nadia
2001 Ti druzí /The Others/ - Grace Stewart
2001 Moulin Rouge /Moulin Rouge!/
2001 Stanley Kubrick: Život v obrazech /Stanley Kubrick: A Life in Pictures/
- sama sebe (Interviewee)
2001 The Ray Martin Show (TV seriál) - sama sebe
2001 The Big Breakfast (TV seriál) - sama sebe
2001 Parkinson (TV seriál)- sama sebe
2001 Havoc's Luxury Suites and Conference Facility (TV seriál) - sama sebe
1999 Fox Studios Australia: The Grand Opening (TV) - sama sebe
1999 Spalující touha /Eyes Wide Shut/ - Alice Harford
1998 Saturday Night Live: The Best of Mike Myers (video) - dívenka
1998 Magická posedlost /Practical Magic/ - Gillian 'Gilly-Bean' Owens
1997 Peacemaker /The Peacemaker/ - Dr. Julia Kelly
1996 Portrét dámy /The Portrait of a Lady/ - Isabel Archer
1996 The Leading Man - moderátorka ceny Akademie
1995 Batman navždy /Batman Forever/ - Dr. Chase Meridian
1995 Zemřít pro... /To Die for/ - Suzanne Stone Maretto
1993 Můj život /My Life/ - Gail Jones
1993 Malice - Tracy Kennsinger
1992 Navždy a daleko /Far and Away/ - Shannon Christie
1991 Billy Bathgate - Drew Preston
1991 Flirting - Nicola Radcliffe
1990 Bouřlivé dny /Days of Thunder/ - Dr. Claire Lewicki
1989 Bangkok Hilton - Katrina Stanton
1989 Úplné bezvětří /Dead Calm/ - Rae Ingram

Kontakt:
C/O Creative Artists Agency
9830 Wilshire Blvd.
Beverly Hills, CA 90212
USA
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama