***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Ryan Philippe

25. července 2006 v 9:02 |  Slavní
Herec
Datum narození:10.09.1974
Místo narození:New Castle, Delaware, USA
Znamení:Panna

Životopis:
Ryan vyrůstal v New Castle v Deleware se svými třemi sestrami Kirsten, Lindsay a Katelyn v rodině chemika. Po dokončení střední školy se rozhodl v roce 1992 odstěhovat do New Yorku, kde se mu velmi rychle podařilo získat svou první roli v televizním seriálu společnosti ABC Prožít jeden život "One Life to Live" (1992-1993). Ryan si zde zahrál homosexuálního mladíka Billyho Douglase.
Po opuštění seriálu se soustředil na možnost obsazení do významnější role. Než se mu to podařilo, objevil se jako host v několika dalších televizních seriálech a v menší roli televizního filmu Smrtící invaze "Deadly Invasion: The Killer Bee Nightmare" (1995). Jeho prvními celovečerními filmy, ve kterých dostal jen malé role byly úspěšný akční thriller Krvavý příliv "Crimson Tide" (1995) a o rok později dobrodružný film Bílá smršť "White Squall". Film Bílá smršť je natočený podle skutečné události o skupince mládenců z majetných rodin, kteří se vydali na roční plavbu Karibským mořem.
Svou první hlavní roli po boku Nastassje Kinski získal v dramatu Smutný kluk "Little Boy Blue" (1997). Také se objevil po boku Christina Applegate a Heather Graham v dramatu Zkurvená nuda "Nowhere" (1997). Největšího úspěchu se mu dostalo v obrovském hitu Tajemství loňského léta "I Know What You Did Last Summer" (1997), kde si spolu s Jennifer Love Hewittovou, Sarah Michelle Gellarovou zahrál v hororovém filmu, v němž padne za oběť záhadnému mstiteli.
Obrovský úspěch filmu z Ryana učinil jednoho z nejžádanějších nováčků Hollywoodu. Od této chvíle se objevuje po boku velkých hvězd ve významných filmech jako thrilleru Tráva je zlatej důl "Homegrown" (1998), dramatu Podoby lásky "Playing by Heart" (1998) s Gillian Andersonovou, Seanem Connerym a Angelinou Jolieovou a dramatu Klub 54 "54" (1998) s Salmou Hayekovou a Neve Campbellovou.
V roce 1999 se Ryan objevuje v hlavní roli zhýčkaného zbohatlíka Sebastiana Valmonta ve veleúspěšné tragikomedie Velmi nebezpečné známosti "Cruel Intentions", kde mu byli spoluherci Sarah Michelle Gellarová, Reese Witherspoonová a Joshua Jackson. Ryanova svůdnost a dokonalé ztvárnění role mu získali obrovskou slávu a mnoho fanynek po celém světě.
V hlavní roli talentovaného mladého programátora Mila Hoffmana si zahrál v sci-fi thrilleru Elita "AntiTrust" (2001) po boku další svůdné mladé herečky Rachael Leigh Cookové. Za tuto roli získal honorář 1 milion dolarů.
Dne 22 března 1997 byl Ryan pozván na 21 narozeniny Reese Witherspoonové, kde se do sebe zakoukali a Ryan cítil, že je to jeho vyvolená. Jejich vtah se více rozvinul při natáčení společného filmu Velmi nebezpečné známosti. V září 1999 se uskutečnila svatba a o pár měsíců později se jim narodila dcera Ava Elizabeth.
Filmografie:
2003 The I Inside - Simon Cable
2003 Light in the Sky
2003 White Boy Shuffle (producent)
2003 Picasso at the Lapin Agile - Pablo Picasso
2002 Igby Goes Down - Oliver
2002 Omnibus (TV seriál) - sám sebe v epizodě: "Robert Altman in England"
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV) - sám sebe
2001 The Making of 'Gosford Park' (TV) - sám sebe
2001 Gosford Park - Mr. Henry Denton
2001 Elita /AntiTrust/ - Milo Hoffman
2000 The Way of the Gun - Parker
2000 2000 MTV Movie Awards (TV) - moderátor
2000 Společník /Company Man/ - Petrov
1999 Velmi nebezpečné známosti /Cruel Intentions/ - Sebastian Valmont
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 mishka mishka | 4. června 2009 v 11:22 | Reagovat

sexossssss...............=))))

2 iwka iwka | 4. června 2009 v 11:23 | Reagovat

je to total krasny chlapcek...fuu takeho by som brala ty kks...oou jeeee

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama