***Při výběru lásky opatrný buď, né podle krásy, ale podle srdce suď***

Seann William Scott

25. července 2006 v 8:37 |  Slavní
Herec

Datum narození:06.10.1976

Místo narození:Cottage Grove, Minnesota, USA
Znamení:Váhy
Životopis:
Seann William Scott patří k nejvyhledávanějším mladým talentům, seznam všech jeho projektů vzbuzuje úžas. Scott je v současné době zavedeným hercem a proto zkouší štěstí i ve světě produkce. Se svým kolegou Grahamem Larsonem si založili vlastní produkční společnost Identity Films, která má mimořádně dobré smlouvy se studiem Universal. Společnost zatím vyprodukovala filmy Gregoire Moulin Against Humanity, The Untitled Camp Project a The Optimist.
Scott se dostal do zorného pole producentů a režisérů snímkem Prci, prci, prcičky od bratří Weitzových, který se stal velkým hitem. Roli rozjíveného Stiflera si zopakoval i podruhé v Prci, prci, prcičky 2. Snímek si přes mnohou negativní kritiku (a nepříznivý rating R) vysloužil nálepku "komerčně nejúspěšnějšího filmu s ratingem R" - celosvětově vydělal 300 milionů dolarů. Ve stejné roli se objevil také ve třetím pokračování komedie Prci, prci, prcičky - Svatba.
Následovaly titulní role v komediích Road Trip a Hele vole, kde mám káru? a thrilleru Nezvratný osud. V říjnu 2001 si Scott vyzkoušel roli moderátora pořadu Saturday Night Live a spolu s Justinem Timberlakem uváděl show 2003 MTV Movie Awards. Ztvárnil také jednu z hlavních roli ve filmu Neprůstřelný mnich s Chow Yun-Fatem a krátce se objevil ve filmu Mládí v trapu. Krátce si také zahrál ve filmu Jay and Silent Bob a v komedii Evoluce Ivana Reitmana společně s Julianne Moore, Davidem Duchovnym a Orlando Jonesem.
V roce 2005 se objevil v roli Bo Dukeho ve filmu Mistři Hazardu, kde si po jeho boku zahrála neodolatelná Jessica Simpson a Johnny Knoxville.
Filmografie:
2003 Vítejte v džungli /The Rundown/ - Travis
2003 Prci, prci, prcičky - Svatba /American Wedding/ - Steve Stifler
2003 Neprůstřelný mnich /Bulletproof Monk/ - Kar
2003 Old School - Peppers
2002 Noční loupež /Stark Raving Mad/ - Ben McGewen
2001 Jay and Silent Bob Strike Back - Brent
2001 Prci, prci, prcičky 2 /American Pie 2/ - Steve Stifler
2001 Evoluce /Evolution/ - Wayne Grey
2000 Hele vole, kde mám káru? /Dude, Where's My Car?/ - Chester Greenburg
2000 Road Trip /Road Trip/ - E.L.
2000 Final Destination - Billy Hitchcock
1999 Prci, prci, prcičky /American Pie/ - Steve Stifler
1998 Something So Right (TV seriál) - Preston v epizodě: "Something About
a Double Standard"
1997 Born Into Exile (TV) - Derek
1995 Unhappily Ever After (TV seriál) v epizodě "Beach Party"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama